Massage
Voetzorg
Voetenmassage
Tea Tree olie
Cadeaubon kaarsmassage

Reumatische voet

Reumatische voeten vereisen extra zorg.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:

  • Gewrichtsontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • ‘Slijtage’ in de gewrichten
  • Standveranderingen

Algemene adviezen voor de reumapatiënt:

Heeft u reuma, dan kunt u zelf het volgende doen:

  • doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ( ‘rust roest’)
  • laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening “Reumatische Voet.”

Wanneer gaat een reumapatiënt naar een pedicure?

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt een reumapatiënt ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

  • Brokkelige nagels
  • Eeltvorming onder de nagels
  • ‘Schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
  • Verkleuringen van de nagel.

Als u reumapatiënt bent, experimenteer dan niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een professionele pedicure die aangesloten is bij ProVoet. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn, dan kan de pedicure u ook doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding

Als u als reumapatiënt naar een pedicure gaat met aantekening ‘Reumatische Voet’ dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar.

Ik ben ook in het bezit van de aantekeningen diabetische en reumatische voet. Omdat ik aangesloten ben bij het KRP, het kwaliteitsregister voor pedicures, kunt u wanneer u diabetes of reuma heeft een geheel of gedeeltelijke vergoeding krijgen afhankelijk bij welke verzekering u aangesloten bent. Doordat ik hierbij aangesloten ben betekend dat ook, dat ik verplicht ben met regelmaat bij te scholen om bij te blijven binnen mijn vakgebied om zo de kwaliteit te kunnen blijven handhaven. Alleen pedicures met een door de branchevereniging erkend diploma kunnen zich registreren in het KRP. Daardoor ben ik ook aangesloten bij de branche vereniging voor pedicures Provoet. Deze staat garant voor een goede kwaliteit van voetverzorging. Ook werk ik volgens de richtlijnen van de code van de voetverzorger, wat alles te maken heeft met veiligheid en hygiëne.

Afspraak maken?